Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Κρίσεις πανικού και διαλογισμός

Αυτά είναι τα συχνότερα συμπτώματα που αποδίδονται σε ψυχικές καταστάσεις που τις ονομάζουμε κρίσεις πανικού, αγοραφοβία κλπ.
Τα συμπτώματα αυτά εάν εξεταστούν από την πνευματική και ενεργειακή σκοπιά, συνδέονται με το αιθερικό μας σώμα και κατ΄ επέκταση με την ουσία της ενεργειακής μας δομής.
1. Ταχυπαλμία
2. Κρύος ιδρώτας 
 3. Τρέμουλο και ρίγη
4. Δύσπνοια
5. Πόνος/σφίξιμο στο στήθος
6. Ναυτία
7. Αδυναμία στα γόνατα
8. Ζαλάδα
9. Φόβος για το θάνατο
10 .Μούδιασμα
Το αιθερικό σώμα, είναι ένας συνηθισμένος όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την λεπτοφυή αυτή ενέργεια που περιβάλλει αλλά και υποστηρίζει το φυσικό σώμα. Αυτό που ονομάζουν στην Ανατολή ως πράνα, Τσι, Κι. Αυτό που για αιώνες, η Δύση αποκαλούσε Αιθέρα.
Το αιθερικό σώμα αποτελείται από νάντι, λεπτά ενεργειακά κανάλια, που αλληλοδιασταυρώνονται σχηματίζοντας έτσι ένα ενεργειακό δίκτυο το οποίο εισδύει σε κάθε όργανο και ιστό. Σε κάθε δράση όλης της φυσικής-βιολογικής πλευράς του ανθρώπινου σώματος. Εκτείνεται πέρα από το φυσικό σώμα, συνήθως κάποια εκατοστά και ακολουθεί χονδρικά το σχήμα του. Δεν πρέπει να το συγχέουμε με την αύρα. Το αιθερικό ανήκει πιο πολύ στο φυσικό πεδίο. Είναι ένα σώμα φωτός και δρα σαν μεταβιβαστής της ενέργειας που λαμβάνει κυρίως από τον ήλιο και έμμεσα από την ίδια την φύση. Είναι ένας μεσολαβητής των ανώτερων επιπέδων συνείδησης προς το φυσικό σώμα και τον φυσικό εγκέφαλο. Δέχεται, αφομοιώνει και μεταβιβάζει ενέργεια προς τα ενεργειακά κέντρα που σχηματίζονται επίσης στο αιθερικό σώμα. Τα κρυσταλλωμένα συναισθηματικά προβλήματα προκαλούν διαταραχές σε αυτό το σώμα καθώς και άλλοι εξωτερικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες. Όλα αυτά επηρεάζουν την ροή της ενέργειας, τα τσάκρα και από εκεί το Ν.Σ, τους αδένες, την ομοιόσταση και συχνά καταλήγουμε στην εκδήλωση κάποιας παθολογίας.
Το αιθερικό σώμα είναι ο καθρέπτης της ψυχικής μας ανάπτυξης. Εκδηλώνει εόλες τις μεταβολές των ανώτερων σωμάτων μας. Είναι ο χώρος που διατηρεί τις ενεργειακές πληροφορίες του σώματος μας. Όποια διαταραχή στο σώμα ξεκινά από κάποια μεταβολή του.
Είναι ένα σώμα που μπορούμε πολύ εύκολα να το αντιληφθούμε, απλά δεν έχουμε την γνώση αλλά και δεν παρατηρούμε. Η φυσική κατάσταση του είναι να υπερχειλίζει το φυσικό σώμα. Κάθε φορά που συρρικνώνεται τότε συρρικνωνόμαστε και εμείς.
Όταν υπάρχει φόβος, το αιθερικό σώμα συρρικνώνεται. Η διαδικασία της συρρίκνωσης δεν ανήκει στο πρώτο σώμα. Το πρώτο σώμα παραμένει το ίδιο. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως αλλαγή σε αυτό, όμως η επίδραση της συστολής του αιθερικού σώματος γίνεται φανερή. Αυτόματα νοιώθουμε την ενέργεια να πέφτει, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι μία συρρίκνωση του ζωτικού μας σώματος. Τότε αλλάζει το περπάτημα, ο τρόπος που καθόμαστε. Καμπουριάζουμε, μαζευόμαστε, κλείνουν οι ώμοι. Όταν πας να μιλήσεις ψελλίζεις, δεν έχεις ειρμό. Τα πόδια τρέμουν και νοιώθεις αδυναμία στο να περπατήσεις. Οι μύες σφίγγουν και ιδρώτας κρύος απλώνεται σε όλο το σώμα. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η ενέργεια μας κινήθηκε προς τα μέσα. Το αιθερικό σώμα έγινε πιο μικρό από το φυσικό. Στριμώχτηκε και συμπιέστηκε.
Τα πιο πολλά από τα συμπτώματα μίας κρίσεις πανικού ή κάποιας φοβίας πέρα από το ψυχικό υπόστρωμα, συνδέονται λοιπόν και με μία ενεργειακή προσέγγιση που έχει να δώσει λύσεις.
Έτσι, η χαλάρωση, ο διαλογισμός, η θετική σκέψη, ο ήλιος και κυρίως μια υγιή πνευματική θεώρηση της ζωής, είναι τα καλύτερα βήματα για να υποστηριχθούν οι όποιες άλλες θεραπείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου