Διαλογισμός στη Θεσσαλονίκη

Διαλογισμός


Ο φόβος του χθες αρρωσταίνει το αύριο.

Ο διαλογισμός είναι κατάσταση συνείδησης.
Είναι τρόπος να ζεις, να σκέφτεσαι, ν' αντιδράς.

Το πρώτο μέλημα είναι ν' απελευθερώσουμε τις εντάσεις που υπάρχουν μέσα μας. Οι τεχνικές έχουν στόχο να μας οδηγήσουν σε μια σταδιακή χαλάρωση.Η ένταση που απελευθερώνεται γαληνεύει το σώμα, θεραπεύει την ψυχή, αλλάζει την ζωή μας. Με τον διαλογισμό μαθαίνεις να βρίσκεσαι μέσα σου, να είσαι σταθερός, να ζεις το τώρα. Ο διαλογισμός είναι η βάση της αυτοθεραπείας.Οι τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμού που εφαρμόζουμε στον χώρο μας έχουν θεραπευτική κατεύθυνση. Το νευρικό σύστημα χαλαρώνει, απελευθερώνονται οι μυϊκές εντάσεις, καλυτερεύει ο ύπνος, μειώνεται η ανησυχία και ο εκνευρισμός. Ισορροπεί το ενδοκρινικό σύστημα, βελτιώνεται ο μεταβολισμός ,διαχειρίζεσαι καλύτερα τις εντάσεις και τελικά νιώθεις την ύπαρξη σου ν΄απλώνει, μπορείς ν' αγαπάς, να χαίρεσαι, να ζεις.


ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ


Ο διαλογισμός είναι ένα μεγάλο κάλεσμα. Είναι η κλήση του ανώτερου Εαυτού για περισσότερο φως, περισσότερη αγάπη, ουσιαστική δράση και υπηρεσία. Είναι μια ανάγκη, είναι το κάλεσμα του πιο εσωτερικού μας φωτεινού κομματιού. Αυτό το αιώνιο και άφθαρτο που εισήλθε στην ύλη και καλύφθηκε απ΄ αυτήν και επιζητά να γεννηθεί, να εκδηλωθεί στον κόσμο μας.
Αυτοί που ακούν αυτό το κάλεσμα και ανταποκρίνονται, εισέρχονται σε αυτό το μονοπάτι που απαιτεί ναι μεν πειθαρχία, μόχθο, εμπιστοσύνη και αφοσίωση, χαρίζει όμως αυτήν την εσωτερική αλλαγή που μεταμορφώνει την απλή ζωή σε μια ζωή ουσίας, υπηρεσίας και πραγματικής χαράς.Οι κοινωνίες μας, ακόμη φτιάχνουν τείχη. Τείχη μεταξύ των ανθρώπων, των εθνών, των θρησκειών, των ομάδων, των συστημάτων. Ακόμη γίνονται πόλεμοι σε όλα τα επίπεδα, διαμορφώνοντας διαρκώς νέα σύνορα και νέες χωριστικές ιδέες και αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε μολύνει τον αιθερικό, αστρικό και νοητικό μας κόσμο. Στις παλιότερες εποχές ένας Μύστης πάσχιζε για τον εαυτό του. Κατακτώντας κάποια απελευθέρωση από τον κόσμο της μάγια, τότε μπορούσε να προσπαθήσει να επιδράσει σε ένα μεγαλύτερο σύνολο.
Στην εποχή που μόλις αρχίζουμε να διανύουμε, του Υδροχόου, καλούμαστε σε πιο συλλογικές δράσεις. Αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι είμαστε κομμάτια, κρίκοι ενός μεγαλύτερου συνόλου. Αντιλαμβανόμαστε πως ότι συμβαίνει στο σύνολο, επηρεάζει βαθύτατα και εμάς. Πως κάθε δράση δική μας, αποτυπώνεται και στο σύνολο.
Αυτό το γεγονός μας αναγκάζει ως αναζητητές και ως μαθητές, να στραφούμε προς τον διαλογισμό. Μας ωθεί να διαλογιστούμε και να λάβουμε εσωτερική θέση απέναντι σε παγκόσμια ζητήματα και παγκόσμια προβλήματα. Πίσω από αυτά κρύβονται τα δικά μας ατομικά εμπόδια, προς την εσωτερική ολοκλήρωση.

Πίσω από αυτήν την πρόταση κρύβεται μία κλήση αυτογνωσίας που υπερβαίνει όμως τα σύνορα του εαυτού. Μας καλεί να αναπτύξουμε μια ομαδική συνείδηση. Μια ¨ομαδογνωσία¨ ,αν μπορώ να εισάγω ένα νέο όρο, που προϋποθέτει όμως την αυτογνωσία, όπως απλά σε μια ορχήστρα το βιολί ξέρει ότι είναι βιολί και το κλαρινέτο, κλαρινέτο. Η συνύπαρξη τους όμως και η κατανόηση του μουσικού συνόλου, εξασφαλίζει την αρμονία.

Η εναρμόνιση του εσωτερικού κόσμου, οφείλει να αναπτύσσεται αρμονικά με τον εξωτερικό μας κόσμο. Κανένας μεγάλος Δάσκαλος δεν ήταν σε ρήξη με τον Κόσμο, τους ανθρώπους, την Ζωή. Ήταν σε πόλεμο με την πλάνη, τον δόλο, την ψευδαίσθηση, το ψέμα, την τεμπελιά. Έτσι και η πορεία ενός μαθητή δεν είναι κάτι άλλο.
Φέτος θα εμβαθύνουμε στο τι είναι ο διαλογισμός. Τι η χαλάρωση και τι η συγκέντρωση. 
Θα βάλουμε τις θεωρητικές βάσεις για το τι προϋποθέτει μια ζωή πνευματικής μαθητείας.
Τι μας οδηγεί σε εσωτερικές αφυπνίσεις και μυήσεις.
Θα αναπτύξουμε τα εμπόδια σε αυτόν τον δρόμο και τα όπλα που έχει ο μαθητής στην διάθεση του.
Θα αποζητήσουμε την Χάρη, αυτό το ανώτερο δώρο του Θεού.
Θα εξαγνίσουμε τους κατώτερους φορείς μας αποβάλλοντας καταγραφές, σκεπτομορφές, πρότυπα και διαστρεβλωμένες χωριστικές πεποιθήσεις.  


Θα εργαστούμε για μας, φέρνοντας Αλλαγή. Γιατί η Αλλαγή είναι ίδια η Ζωή.


Κάθε Πέμπτη 19:00-21:00
Δηλώστε την συμμετοχή σας στην ομάδα. Τηλ. 2310 288266
Συντονιστής: Δημήτρης Παπαγεωργίου Holistic Therapist, Εισηγητής εσωτερικών ομάδων  

              Λειτουργούν εβδομαδιαία τμήματα.
Ενημερωθείτε για τις συναντήσεις των τμημάτων καθώς και τις προσφορές που ισχύουν από τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου