Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Αχίμσα (Ahimsha)

Η Αγάπη δεν είναι αόριστη έννοια. Δεν είναι ένα συναίσθημα που ενεργοποιείται απλά μπροστά σε ότι αισθανόμαστε δικό μας. Δεν είναι μία σκέψη-ερμηνεία για το τι είναι Θεός. 

Η Αγάπη είναι μια βαθιά εσωτερική κατάσταση της ύπαρξης. Είναι ένα εσωτερικό βίωμα που αυξάνεται στιγμή με στιγμή, ζωή με ζωή. Είναι ένα απόσταγμα βαθιάς εσωτερικής επίγνωσης και σοφίας. Η Αγάπη πραγματώνεται μέσα από την εσωτερική ειρήνη και επιβεβαιώνεται μέσα από την συμπόνοια. Η Αχίμσα (μη βία) είναι μία τέτοια κατάσταση επίγνωσης. Η μη βία οδηγεί στην εσωτερική ειρήνη, η Ειρήνη οδηγεί στο βίωμα της Αγάπης και η Συμπόνοια την εκφράζει προς τα έξω. 



Μέλημα για τον μαθητή είναι να αναπτύξει την μη βία. Ξεκινά πρώτα αναγνωρίζοντας την βία που ασκεί στον εαυτό του και κορυφώνεται στο τελικό στάδιο όπου ως Δάσκαλος πια, δεν αποτελεί εμπόδιο στην εξέλιξη κανενός πλάσματος, απεναντίας ωθεί δημιουργικά κάθε ον προς τα εμπρός. 


Στην φάση που διανύει ο πλανήτης μας, με τις τόσες αναταραχές σε όλους τους τομείς, η εμβάθυνση στο τι είναι Αγάπη, αποτελεί σημαντικό έργο υπηρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου