Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Εορτή των Αρχαγγέλων

H θυσία των Αγγέλων σύμφωνα με την αρχαία σοφία, έφερε σε εκδήλωση το τέταρτο βασίλειο της φύσης. Τους ανθρώπους.
Oι “επιστρέφοντες νιρβάνι από τον οίκο του Πατρός” δέχθηκαν ανθρώπινα σώματα προκειμένου να ανυψώσουν τον πρωτόγονο άνθρωπο σε μία μορφή πιο κοντινή στο σχέδιο του Θεού. Η θυσία αυτή έδωσε την απαιτούμενη ώθηση για την εξέλιξη της ενοικούσας συνείδησης της Θεότητας ή αλλιώς του θεϊκού σπινθήρα. 
Χρωστάμε λοιπόν πολλά στους Αγγέλους και ακόμη πιο πολλά στον δικό μας Άγγελο. Είναι αυτό το πνευματικό ον που μας γνωρίζει όσο κανένας άλλος. Ξέρει και κατανοεί όλη την διαδρομή μας, κάθε μας ανάγκη, κάθε προτέρημα ή ελάττωμα.Είναι ο θεματοφύλακας του δικού μας σχεδίου, του δικού μας συμβολαίου και της δικής μας ψυχής. Η επαφή με τον φύλακα άγγελο, είναι από τις πιο ιερές στιγμές που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Είναι το πνευματικό μας πρότυπο. Εκφράζει ότι μπορούμε να πετύχουμε και έχει όλες τις γνώσεις και τη σοφία για να μας οδηγήσει εκεί. 

Σήμερα, στο πρόσωπο των Μιχαήλ και Γαβριήλ τιμούμε όλα αυτά τα αγνά όντα, τους γιους του Θεού, τους δασκάλους της αγάπης, της αφοσίωσης και της υπηρεσίας.
Οι στιγμές γαλήνης και ηρεμίας επιτρέπουν τους αγγέλους να μας πλησιάσουν και να γεφυρώσουν το χάσμα των κόσμων.

Ας μείνουμε σήμερα λίγο δεκτικοί, γεμάτοι εμπιστοσύνη. 

Πίσω από κάθε μας βήμα βρίσκεται ένα άγρυπνο πατρικό βλέμμα...
Μετά από κάθε πραγματικό αγώνα, έρχεται και μια ευλογία...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου